pátek 25. listopadu 2011

Markarth

Markarth se nachází na středozápadě Skyrimu. Pyšní se především svou Imperial College of the Voice (Imperiální univerzita Hlasu), která byla založena Tiberem Septimem k restoraci Hlasu jakožto umění války. Město je složeno ze dvou částí.
Markarth, který zahrnuje všechny obytné domy a obchody, a Understone Keep, kde se nachází House of Jarl (Šlechticův dům), Hall of the Dead (Hala mrtvých), Dwemer Museum (Dwemerské museum) a Nchuand-Zel Excavation Site (Naleziště Nchuand-Zela - Dwemer). Část Markarth bylo původním městem starodávných Dwemerů, známých také jako trpaslíci, kteří během první éry obývali Morrowind, Skyrim i Hammerfell. Poté, co trpaslíci vymizeli z povrchu Nirnu, když se pokoušeli ovládnout moc Numidiumu, byla část Markarth opuštěna až do vzniku Septimské říše, třetí z Cyrodiilských říší pod nadvládou Tibera Septima a jeho následovníka Pelagiuse Septima. Založení univerzity Hlasu přitáhlo Nordy k znovuosídlení kdysi prosperujícího města.

Zajímavostí je, že část Markarth nebyla postavena z kovu, jak je pro rasu trpaslíku příznačné, ale byla postavena z kamene. Nejspíše kvůli jejich hojnému výskytu ve Skyrimu. Další teorií je ještě možnost, že Nordští osadníci si postavili město nad ruinami trpasličí rujny, která se pak nachází v hluboko pod zemí.

Žádné komentáře:

Okomentovat