pátek 25. listopadu 2011

Riften

Také známé pod jménem Rifton, toto město se nachází v jihovýchodním Skyrimu, blízko hranic Cyrodiilu a Morrowindu. Domov guildy Zlodějů, právě v Riftenu se Barenziah(význámná elfská postava, stará již několik století, žije v Mournholdu) připojila ke guildě během jejího návratu do Morrowindu z exilu ze Skyrimu.
Šlechtičnou Riftenu je Laila Law-Giver. Město je obýváno nižší třídou, s mizerným ubytováním, úzkými ulicemi a obrovskou sítí kanalizace. Riften je pod nadvládou obávané skupiny známé jako Black-Briars a jejich vůdcem Mavenem, který sídlí v Black-Briars Manor. Maven se stane Jarl Riftenu, pokud předáte kontrolu Riftenu Stormcloakům během Peace Council s Greybeardy. Abyste se dostali do Riftenu, musíte zaplatit "návštěvnickou" taxu, jejíž výše záleží na Vaši úrovni. Nicméně s dostatečně vysokou úrovní dovednosti Speech(Projev) můžete strážce přesvědčit nebo zastrašit a neplatit nic. V Riftenu si můžete koupit dům za 8000 zlatých od Stewarda poté, co vás Jarl Laila nebo Maven uznají.

Zajímavým místem je systém kanalizace, nazýván Ratways(Krysí cesty), o němž je známo, že se zde nachází cech zlodějů. Kvůli tomu je Riften velmi dobře znám svou vysokou kriminalitou. Dalším místem k navštívení je Temple of Mara (Chrám Mary), bohyně lásky. Tato proslulá kaple umožňuje hráči oženit/provdat se a obdržet amulet Mary k povolení sňatku. V kapli také můžete vyléčit veškeré nákazy, zaplatit příspěvek nebo polemizovat s knězi.

Žádné komentáře:

Okomentovat