pátek 25. listopadu 2011

Whiterun

Město v centrálním Skyrimu, kde se Barenziah, během jejího útěku, schovávala po celý týden se svým mladým milencem během jejího návratu do Mournholdu. Kdysi dávno se Whiterunu říkalo "Imperiální město Skyrimu", předtím, než se stalo místem chaosu kvůli sporu vládnoucích dynastií
, útoků banditů i mrazivých trolů a sérii ničících zimních období s občasnými anomáliemi záplav či sucha a požárů. Samozvaná kněžka Lorkhanu, Jsashe Witch-Queen, kontroluje hrabství i místní slet čarodejnic.

Je zajímavé podoknout, že místní četná populace nejspíše používá okolní tundru Whiterunu jako "pastviny" pro mamutí stáda. Městu dominují dvě rodinné dynastie, Grey-Mane a Battle-Born. Kdysi přátelští, nyní tvrdými nepřáteli kvůli rozdílnému pohledu na občanskou válku a také rozdílu majetku. Při vstupu do města si můžete vybrat na jakou stranu se přikloníte. Whiterun je především také domovem Companions (Společníci), frakce podobná guilde bojovníků z Cyrodiilu. Sídlí okolo Jorrvaskru, legendární haly na medovinu, postavené vedle Skyforge, starodávné kovárny, o které se říká, že je starší než lidé i elfové. Samotné město Whiterun bylo postaveno okolo Jorrvaskru, které přitahovalo spoustu válečníků z celého Tamrielu. Ovšem díky reputaci Společníků jakožto velebených žoldáků, Jorrvaskr už není symbolem jakým býval.

Balgruuf the Greater je Jarl Whiterunu. Balgruuf hraje velkou roli v hlavním příběhu a po splnění jeho questů si může hráč zakoupit dům Breezehome za 5000 zlatých.

Žádné komentáře:

Okomentovat