sobota 3. prosince 2011

Winterhold

Winterhold je bohatým a vlivným městem a správní oblastí v severovýchodním Skyrimu. Jedná se o přímořskou usedlost. Winterhold je výrazně ovlivněn Dunmerskou kulturou a jejími způsoby. Nachází se zde světoznámá College of Winterhold (Winterholdská univerzita).
Od události známé jako The Great Collapse (Obrovský kolaps), jejíž příčinu lidé přisuzují právě Winterholdské univerzitě a mágům, město kulturně prosperuje, obzvláště díky uprchlíkům z Morrowindu, kteří namísto ztížení situace místním lidem přinesli nové ideje, obohatili městkou kulturu a posílili starého obchodního ducha, ekonomicky i politicky. Během posledních desetiletí, mnoho Vůdců Skyrimu (Jarls of Skyrim) začali znevažovat názory Vůdce Winterholdu (Jarl of Winterhold). Učenci z celého Tamrielu se začali scházet v této oblasti, od doby vzniku Ysmir Collective (Ysmirův kolektiv), rozsáhlá knihovna, archív a zdroj akademického života na Winterholdské univerzitě. Winterhold pokládá město Solitude za odvěkého rivala, také se jedná o přímořskou oblast. Kvůli nedostatku residencí si jako hráč nemůžete pořídit dům v tomto městě, nicméně když se přihlásíte na univerzitu, můžete odpočívat tam.

2 komentáře:

  1. Zdravím,
    jako první se omlouvám, že to píšu sem, ale nevidím zde žádné diskuzní forum.
    Pořebuji poradit se vstupem k Temnému bratrstvu, zabil jsem tu ženskou jak po mě chtěl ten kluk. A potom se prý mám vyspat a probudím se někde jinde. Spát jsem šel, ale probudil jsem se na stejném místě a nic se nestalo.
    Někdo nějakou radu prosím?

    OdpovědětVymazat
  2. Mělo by stačit když zabiješ kterékoliv NPC a usneš, tak by tě měl probudit člen bratrstva...

    OdpovědětVymazat